Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Σουφλέ ζυμαρικών με κρυμμένα λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 5-7

Βαθμός δυσκολίας: 2

Συστατικά
  • 1 καρότο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

 

Για τη σύνθεση

  • 250 γρ. πένες
  • αλάτι
  • 150 γρ. τριμμένο mix τυριών
Παρασκευή
  • Καθαρίζουμε το καρότο και τη γλυκοπατάτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε όλα τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα.
  • Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και προσθέτουμε αλάτι.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε απευθείας στον πολυκόφτη. (Την κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών την κρατάμε για να βράσουμε τα ζυμαρικά.)
  • Προσθέτουμε στον πολυκόφτη το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα λαχανικά και να γίνουν μια λεία κρέμα.
Σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά, συμπληρώνουμε με νερό για να μπορέσουν να βράσουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Ρίχνουμε αλάτι και τις πένες και βράζουμε σύμφωνα με της οδηγίες τις συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν σε περίπτωση που το χρειαστούμε.
  • Ρίχνουμε ξανά τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε την κρέμα από τα λαχανικά και 100 γρ. από το mix τυριών, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα ζυμαρικά με την κρέμα. (Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.)
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ 20x25 εκ. και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο mix τυριών.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε το σουφλέ για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνεια.
  • Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.