Γεύμα
Ρολάκια ομελέτας
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 2-4
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 6 μεσαία αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 40 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
Παρασκευή
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. που να έχει καπάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και την πιπεριά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει.
- Μεταφέρουμε την πιπεριά σε ένα μπολ, αφήνουμε στην άκρη και τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το μισό μείγμα από τα αυγά, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι και απλώνουμε τη μισή γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας.
- Ρίχνουμε τη μισή πιπεριά, το μισό καλαμπόκι, και κλείνουμε ξανά το τηγάνι με το καπάκι.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα ξύλο κοπής και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
- Πιάνουμε την άκρη της μιας ομελέτας και τη ρολάρουμε δημιουργώντας έναν κύλινδρο.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα.
- Κόβουμε τον κάθε κύλινδρο σε 5-6 κομμάτια και σερβίρουμε.