Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινό

Παιδικές τηγανίτες με μέλι ή μαρμελάδα

Χρησιμοποιείται σαν παιδικό γεύμα σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Στην Κρήτη τις λένε και Κουταλίτες.

Στα παιδιά μου, Πέτρο, Γιώργο και Ολίβια, η γιαγιά τους η Νίκη, τις φτιάχνει τακτικά και τα παιδιά τις έχουν αγαπήσει όσο λίγα άλλα γεύματα. Τις προτιμούν σαν πρωινό ή σαν σνακ. Τους προσφέρει ενέργεια με την μορφή απλών υδατανθράκων, το απόλυτο καύσιμο για την υψηλή τους δραστηριότητα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην τις φτιάχνετε όμως καθημερινά αλλά περιστασιακά ως μία ιδιαίτερη επιλογή.

 

Συστατικά
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 ποτήρι νερό,
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

Παρασκευή
  • Ανακατεύω όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθούν καλά και αφήνω το μίγμα  20 λεπτά περίπου για να σταθεί. 
  • Σε τηγάνι (καλύτερα αντικολλητικό) ζεσταίνετε το λάδι (μπορείτε να ρίξετε -στη μύτη του κουταλιού του γλυκού-  αλάτι στο λάδι για να μην πιτσιλάει).
  • Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε μία – μία κουταλιά σε απόσταση μεταξύ τους. Τις ψήνετε μισό λεπτό από κάθε πλευρά.
  • Τις απομακρύνετε από το λάδι και τις τοποθετείτε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού.
  • Τις σερβίρω με μέλι ή μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού.