Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Κανελόνια με σπανάκι και τυρί κρέμα

Είναι μία επιλογή που αγαπάνε όλα τα παιδιά. Συνδυάζει το ζυμαρικό για ενέργεια, το γάλα και το τυρί για το ασβέστιο, το σπανάκι για το σίδηρο.

Συστατικά
  • 1 πακέτο κανελόνια – 250 γραμμάρια
  • 3/4 κιλού σπανάκι
  • 4 φλιτζάνια τριμμένα τυριά
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα συμπυκνωμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Για την σάλτσα:

  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Παρασκευή
  • Σοτάρετε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα 2 ½  φλιτζάνια τριμμένα τυριά, το γάλα, το αλάτι, τον άνηθο και το πιπέρι, το απομακρύνετε από την φωτιά και περιμένετε να κρυώσει.
  • Με το μείγμα γεμίζετε τα κανελόνια και τα βάζετε δίπλα – δίπλα σε ένα πυρέξ.
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και αργά βάζετε το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς.
  • Περιχύνετε με την σάλτσα τα κανελόνια και με το 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο.
  • Σκεπάστε τα κανελόνια με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην παίρνουν αέρα.
  • Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά.
  • Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίστε με ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά, με προσοχή να μην ξεραθούν.
  • Σερβίρονται ζεστά.