Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Αποτελούν ένα πολύ ευχάριστο, χειμωνιάτικο και εύληπτο γεύμα για παιδιά. Είναι μαλακό χωρίς να είναι πουρές. Αποτελείται από διάφορα τρόφιμα και μπορεί να θεωρηθεί πλήρες, αφού περιέχει συστατικά από όλες τις βασικές ομάδες τροφίμων. «Παραπονεμένη» είναι μόνο η ομάδα των λαχανικών, που εκπροσωπείται μόνο από το καρότο, αλλά μπορείτε να τα συνδυάσετε με μία μικρή παιδική σαλάτα από τρυφερά φύλλα μαρουλιού.

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • ½ κιλό κιμάς
  • ½ κούπα ρύζι για σούπα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

Στην κατσαρόλα:

  • 1 - 1½ λίτρο νερό
  • 2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

 

Για το αυγολέμονο:

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
Παρασκευή
  • Βάλτε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει.
  • Αναμίξτε όλα τα υλικά για τη ζύμη και φτιάξτε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.
  • Ρίξτε τις μπαλίτσες στο βραστό νερό μαζί με τις πατάτες, τα καρότα και το ελαιόλαδο.
  • Σιγοβράστε μέχρι να γίνει ο κιμάς.
  • Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Χτυπήστε τα αυγά με το λεμόνι και προσθέστε λίγο ζεστό ζωμό ανακατεύοντας διαρκώς. Ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για λίγα λεπτά ακόμα.