Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Ρολάκια ομελέτας

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά

Μερίδες: 2-4

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 6 μεσαία αυγά 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά 
  • 80 γρ. τριμμένη γραβιέρα 
  • 40 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα

 

Παρασκευή
  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι διαμέτρου 26 εκ. που να έχει καπάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και την πιπεριά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει. 
  • Μεταφέρουμε την πιπεριά σε ένα μπολ, αφήνουμε στην άκρη και τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. 
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το μισό μείγμα από τα αυγά, κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά. 
  • Αφαιρούμε το καπάκι και απλώνουμε τη μισή γραβιέρα σε όλη την επιφάνεια της ομελέτας.
  • Ρίχνουμε τη μισή πιπεριά, το μισό καλαμπόκι, και κλείνουμε ξανά το τηγάνι με το καπάκι.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Μεταφέρουμε την ομελέτα σε ένα ξύλο κοπής και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα. 
  • Πιάνουμε την άκρη της μιας ομελέτας και τη ρολάρουμε δημιουργώντας έναν κύλινδρο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη ομελέτα. 
  • Κόβουμε τον κάθε κύλινδρο σε 5-6 κομμάτια και σερβίρουμε.