Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινό

Pancakes βρώμης με μπανάνα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 12 τμχ.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 70 γρ.νιφάδες βρώμης 
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μπανάνα
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για το ψήσιμο)

 

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • μύρτιλα
  • φέτες μπανάνας
Παρασκευή
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τη βρώμη, το αλεύρι, τη βανιλίνη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η βρώμη.
  • Καθαρίζουμε την μπανάνα, ρίχνουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και την πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί. 
  • Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και το μέλι, και ανακατεύουμε με το πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα της βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε διάφορα σημεία του τηγανιού 4 κ.σ. από το μείγμα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν καθώς ψήνονται.
  • Ελέγχουμε τις άκρες τους και όταν τα pancakes ψηθούν και καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάνε από τον πάτο του τηγανιού), τα αναποδογυρίζουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. 
  • Ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μεταφέρουμε τα pancakes που ετοιμάζουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες 2 δόσεις.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μέλι και σερβίρουμε με μύρτιλα και φέτες μπανάνας.