Γεύμα
Κροκέτες μπακαλιάρου
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής:
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 18 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 350 γρ. μπακαλιάρος
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
Για τη σύνθεση
- 80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 μεσαία αυγά
- αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
Για το σερβίρισμα
- κέτσαπ
Παρασκευή
- Γεμίζουμε τα ¾ μιας κατσαρόλας με νερό και τη μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τις πατάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
- Βάζουμε τον μπακαλιάρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα του μπακαλιάρου σε ένα μπολ.
- Σπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μπολ.
- Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε τη φρυγανιά σε ένα άλλο ταψί και σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά.
- Πλάθουμε περίπου 18 κροκέτες των 40 γρ. και τις περνάμε διαδοχικά από το αυγό και τη φρυγανιά.
- Τοποθετούμε τις κροκέτες στο ταψί με τη λαδόκολλα και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με κέτσαπ.