Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Κοτόπουλο κοκκινιστό με κολοκύθι και ζυμαρικά

Το κοτόπουλο αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κόκκινου κρέατος. Προσφέρει πρωτεΐνη ανάλογης ποιότητας και σίδηρο σε λίγο μικρότερη ποσότητα. Παράλληλα,  παρέχει πολύ μικρότερα ποσά ζωικών λιπαρών. Να γνωρίζετε ότι το πόδι του κοτόπουλου έχει λίγα περισσότερα λιπαρά και αποτελεί μία ενδιάμεση λύση. Το στήθος έχει τα λιγότερα λιπαρά και σίδηρο.

Συστατικά
  • 1 μπούτι κοτόπουλου ή ½ στήθος κοτόπουλου (~80 γραμμάρια)
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας μικροκομμένο ζυμαρικό ή κριθαράκι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή
  • Βάλτε νερό σε μία μικρή κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο. Προσπαθήστε να μην το καλύπτει, αλλά να φτάνει μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
  • Αφήστε το να σιγοβράσει μέχρι να μην είναι κόκκινο στο κέντρο του ή κοντά στο κόκκαλο, εάν φτιάχνετε μπούτι.
  • Προσθέστε το κολοκυθάκι, την ντομάτα και το κριθαράκι. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό, εάν χρειάζεται.
  • Βάλτε όλα τα τρόφιμα στο μίξερ και λιώστε τα. Χρησιμοποιήστε από το νερό της κατσαρόλας για να πετύχετε την επιθυμητή υφή.
  • Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

 

* Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε 5-6 αμύγδαλα για να εμπλουτίσετε το γεύμα με περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα αλλά και γεύση.