Σνακ
Κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι
Το κέικ αποτελεί μία αγαπημένη επιλογή για τα παιδιά και μία ακόμα λύση για το σνακ που πρέπει να έχουν μαζί στον παιδικό σταθμό και στο σχολείο μετά από λίγα χρόνια. Το κέικ μπορεί να είναι μία λύση αλλά περιέχει αρκετό βούτυρο ή μαργαρίνη στις περισσότερες εκδόσεις του. Η λύση που σας προτείνω, γίνεται με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Μαζί με το αλεύρι, τα αυγά και τον χυμό πορτοκαλιών κάνει ένα απίθανο σύνολο για την διατροφή των παιδιών. Μοναδικό μελανό σημείο είναι η ζάχαρη, την οποία μπορείτε να μειώσετε εάν δεν χρειάζεστε την πολύ έντονη γλυκιά γεύση.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι (240 ml) ελαιόλαδο
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
Παρασκευή
- Χτυπήστε το λάδι με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέστε στην σειρά τα αυγά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό και τέλος ρίχνετε αργά το αλεύρι.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή σε μία μεγάλη φόρμα κέικ.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου και ψήνετε το κέικ για περίπου 1 ώρα.
- Περιμένετε να κρυώσει και το αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα.
Πρόταση: Μπορείτε, αφού βουτυρώσετε το ταψί, να πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη. Έτσι γίνεται πιο ξεροψημένο και γευστικό.