Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Γλώσσα με φασολάκια λεμονάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Χρόνος αναμονής:

Μερίδες: 6

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 μεσαία πατάτα (220 γρ. καθαρισμένη)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πλατιά φασολάκια 
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο και την πατάτα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμένα λαχανικά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Προσθέτουμε τα φασολάκια, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα γλώσσας σε μικρότερα κομμάτια πάχους 3 εκ.
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα πάνω από τα φασολάκια, κλείνουμε ξανά την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμα 5-6 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακινούμε προσεκτικά την κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα.