Γεύμα
Γλώσσα με φασολάκια λεμονάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
Χρόνος αναμονής:
Μερίδες: 6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 2 φιλέτα γλώσσας
- ½ κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 μεσαία πατάτα (220 γρ. καθαρισμένη)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. πλατιά φασολάκια
- 500 γρ. νερό
- αλάτι
- χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο και την πατάτα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμένα λαχανικά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια, το νερό, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
- Κόβουμε τα φιλέτα γλώσσας σε μικρότερα κομμάτια πάχους 3 εκ.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα πάνω από τα φασολάκια, κλείνουμε ξανά την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμα 5-6 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακινούμε προσεκτικά την κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε πιάτα.