Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Αυγά με σάλτσα ντομάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 3

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 3 μεσαία αυγά 
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • τριμμένη φέτα 
  • φρυγανισμένο ψωμί 
Παρασκευή
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε την ντομάτα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα, το μέλι και λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πέσει η υγρασία της σάλτσας.
  • Σπάμε πάνω από τη σάλτσα τα αυγά, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.