Γεύμα
Αυγά με σάλτσα ντομάτας
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 3
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- ½ κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- ½ κ.γ. μέλι
- 3 μεσαία αυγά
- αλάτι
Για το σερβίρισμα
- τριμμένη φέτα
- φρυγανισμένο ψωμί
Παρασκευή
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε την ντομάτα στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, το μέλι και λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πέσει η υγρασία της σάλτσας.
- Σπάμε πάνω από τη σάλτσα τα αυγά, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
- Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.