Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Σπιτική κρέμα λαχανικών με μπακαλιάρο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 1-2

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 120 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • ½ πατάτα (100 γρ.)
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 στικ σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. νερό (για το βράσιμο)
Παρασκευή
  • Καθαρίζουμε την πατάτα, το κολοκυθάκι και το καρότο και τα κόβουμε σε κύβους. 
  • Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
  • Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τα λαχανικά και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το ψάρι με μια τρυπητή κουτάλα στον πολυκόφτη και προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν.
  • Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο πουρέ.
  • Σερβίρουμε.
  • (Αν περισσέψει πουρές, τον αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι στο ψυγείο για 1 μέρα.)