Γεύμα
Σπιτική κρέμα λαχανικών με μπακαλιάρο
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 1-2
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 120 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- ½ πατάτα (100 γρ.)
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 1 μικρό καρότο
- 1 στικ σέλινο, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. νερό (για το βράσιμο)
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε την πατάτα, το κολοκυθάκι και το καρότο και τα κόβουμε σε κύβους.
- Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
- Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο, τα λαχανικά και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το ψάρι με μια τρυπητή κουτάλα στον πολυκόφτη και προσθέτουμε λίγο νερό από αυτό που έβρασαν.
- Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο πουρέ.
- Σερβίρουμε.
(Αν περισσέψει πουρές, τον αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι στο ψυγείο για 1 μέρα.)