Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Σπανακόρυζο

Βασικό συστατικό του είναι το σπανάκι, το τρόφιμο του Ποπάυ! Σε αυτό αποδίδει τη δύναμή του. Είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β και Κ. Μαζί με το ρύζι φτιάχνει ένα παραδοσιακό λαδερό φαγητό που μπορεί να καταναλώσει ένα παιδί μετά το πρώτο έτος και που μπορεί σταδιακά να καταναλώσει γεύματα που τρώει και η υπόλοιπη οικογένεια.

Συστατικά
  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Το κόβετε σε κομμάτια και το στραγγίζετε.
  • Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια με το λάδι και ρίχνετε το σπανάκι, τις τριμμένες ντομάτες και λίγο νερό, και βράζετε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το ρύζι και σιγοβράζετε.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό μέχρι να γίνει το ρύζι και να πιει το ζωμό του.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.