Σνακ
Ρυζόγαλο με φρούτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 1 λίτρο νερό
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 650 γρ. γάλα πλήρες
- 120 γρ. μέλι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
Για τη σύνθεση
- 4 φράουλες
- ½ κόκκινο μήλο
- ½ αχλάδι
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- κανέλα
Παρασκευή
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα ⅔ από το γάλα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του κορν φλάουρ και το μαγειρεμένο ρύζι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει το ρυζόγαλο.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.
Σύνθεση
- Καθαρίζουμε τις φράουλες, το μήλο και το αχλάδι, τα ψιλοκόβουμε και τα μοιράζουμε πάνω από τα μπολ με το ρυζόγαλο.
- Περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.