Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σνακ

Ρυζόγαλο με φρούτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 6

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 650 γρ. γάλα πλήρες
  • 120 γρ. μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη

 

Για τη σύνθεση

  • 4 φράουλες
  • ½ κόκκινο μήλο
  • ½ αχλάδι

 

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα
Παρασκευή
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 
  • Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα τα ⅔ από το γάλα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα του κορν φλάουρ και το μαγειρεμένο ρύζι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει το ρυζόγαλο.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.
Σύνθεση
  • Καθαρίζουμε τις φράουλες, το μήλο και το αχλάδι, τα ψιλοκόβουμε και τα μοιράζουμε πάνω από τα μπολ με το ρυζόγαλο.
  • Περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.