Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Ρεβιθόρυζο με λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 130 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 6-12 ώρες

Μερίδες: 6

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 125 γρ. ρεβίθια 
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400-500 γρ. νερό
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
Παρασκευή
  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς για να μουλιάσουν.
  • Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
  • Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 1-1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο και την πιπεριά.
  • Ρίχνουμε το καρότο στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το καρότο.
  • Σουρώνουμε και τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το καρότο και τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα.