Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Παιδική παέγια με καλαμαράκια και λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 200 γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα, χωρίς τα πλοκάμια)
  • ½ κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • ½ κόκκινη πιπεριά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. ρύζι parboiled
  • 450 γρ. νερό
  • αλάτι
Παρασκευή
  • Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το καρότο, το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε κυβάκια πάχους 1 εκ.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια, και σοτάρουμε για ½-1 λεπτό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα ½ λεπτό.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και λίγο αλάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, και βράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα.