Γεύμα
Παιδική παέγια με καλαμαράκια και λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 200 γρ. καλαμαράκια (καθαρισμένα, χωρίς τα πλοκάμια)
- ½ κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- ½ κόκκινη πιπεριά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. ρύζι parboiled
- 450 γρ. νερό
- αλάτι
Παρασκευή
- Κόβουμε τα καλαμαράκια σε λεπτές ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το καρότο, το κολοκυθάκι και την πιπεριά σε κυβάκια πάχους 1 εκ.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια, και σοτάρουμε για ½-1 λεπτό ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα λαχανικά, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμα ½ λεπτό.
- Ρίχνουμε το ρύζι, το νερό και λίγο αλάτι, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, και βράζουμε για 12-15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα.