Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινό

Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Το γλυκό αποτελεί μία επιθυμητή επιλογή για όλες τις ηλικίες. Είτε ως επιδόρπιο, είτε ως σνακ, η συνταγή αυτή μπορεί να προσφέρει λύση στις «λιγούρες», παρέχοντας παράλληλα θρέψη. Το γάλα και το γιαούρτι θα συμπληρώσει τις ανάγκες σε ασβέστιο, ενώ τα φρούτα θα προσφέρουν μία σημαντική ποσότητα μικροστοιχείων και κυρίως υδατοδιαλυτών βιταμινών.
 

Συστατικά
  • 1 φλιτζάνι φέτες ώριμης μπανάνας
  • ¾ φλιτζανιού καθαρισμένο και κομμένο μάνγκο ή άλλο φρούτο της αρεσκείας σας
  • 1/3 φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκολέμονο ή lime
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι

     

 

Παρασκευή
  • Βάλτε σε ένα μίξερ τα φρούτα και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, και αναμίξτε τα καλά.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με τη ζάχαρη, το γάλα και το γιαούρτι.
  • Χωρίστε το μείγμα σε μικρά μπολάκια με καπάκι (προαιρετικά) και τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Απολαύστε τα!