Σνακ
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
Μερίδες: 16 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 400 γρ. κολοκυθάκια
- 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. λευκό σουσάμι
- αλάτι
Παρασκευή
- Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
- Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τρίβοντας τα κολοκυθάκια ελαφρώς και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια για να αφαιρέσουμε όση περισσότερη υγρασία μπορούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x20 εκ., μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.