Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σνακ

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

Μερίδες: 16 τμχ.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 400 γρ. κολοκυθάκια
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεσαίο αυγό 
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. φέτα 
  • 1 κ.σ. λευκό σουσάμι 
  • αλάτι
Παρασκευή
  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
  • Προσθέτουμε αλάτι, ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τρίβοντας τα κολοκυθάκια ελαφρώς και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τα κολοκυθάκια για να αφαιρέσουμε όση περισσότερη υγρασία μπορούμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x20 εκ., μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και το απλώνουμε καλά με τη σπάτουλα. 
  • Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.