Γεύμα
Κεφτεδάκια λαχανικών
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 16 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 2 καρότα
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι
- 1 μεσαίο αυγό
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα)
Για το σερβίρισμα
- στραγγιστό γιαούρτι
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε την πατάτα, κόβουμε τις άκρες από τα καρότα και τα κολοκυθάκια, και τρίβουμε όλα τα λαχανικά στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα λαχανικά, και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το ξύσμα λεμονιού, λίγο αλάτι, το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ. (θα φτιάξουμε περίπου 16 κεφτεδάκια) και τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα κεφτεδάκια με το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.