Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Κεφτεδάκια λαχανικών

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Μερίδες: 16 τμχ.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 2 καρότα
  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • 1 μεσαίο αυγό 
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά 
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα)

 

Για το σερβίρισμα

  • στραγγιστό γιαούρτι 
Παρασκευή
  • Καθαρίζουμε την πατάτα, κόβουμε τις άκρες από τα καρότα και τα κολοκυθάκια, και τρίβουμε όλα τα λαχανικά στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
  • Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. 
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα τριμμένα λαχανικά, και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να καραμελώσουν. 
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το ξύσμα λεμονιού, λίγο αλάτι, το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 
  • Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30 γρ. (θα φτιάξουμε περίπου 16 κεφτεδάκια) και τα μεταφέρουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα. 
  • Αλείφουμε τα κεφτεδάκια με το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.