Γλυκό
Brownies με σοκολάτα και αβοκάντο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 16 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 170 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεσαίο ώριμο αβοκάντο (200 γρ. καθαρισμένο)
- 3 μεσαία αυγά
- 200 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Σπάμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα μπολ την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, παίρνουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το αλάτι και τη λιωμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x20 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.