Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γλυκό

Brownies με σοκολάτα και αβοκάντο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 16 τμχ.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 170 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο ώριμο αβοκάντο (200 γρ. καθαρισμένο)
  • 3 μεσαία αυγά 
  • 200 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας μέσα σε ένα μπολ την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι, παίρνουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την πατάμε με ένα πιρούνι μέχρι να πολτοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, το αλάτι και τη λιωμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20x20 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.