Πρωινό
Αυγόφετες με φρούτα, μέλι και κανέλα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 4
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 2 μεσαία αυγά
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- ¼ κ.γ. κανέλα
- 4 φέτες ψωμί για τοστ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. φράουλες
- 80 γρ. μύρτιλα
- 80 γρ. μέλι
- ¼ κ.γ. κανέλα
Παρασκευή
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και την κανέλα, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
- Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε στικς πάχους 1 εκ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
- Περνάμε σε 2 δόσεις το ψωμί από το μπολ με τα αυγά και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
- Ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε το ψωμί σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη δόση.
- Μοιράζουμε σε πιάτα τις αυγόφετες, βάζουμε τις φράουλες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και τα μύρτιλα, πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα, και σερβίρουμε.