Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πρωινό

Αυγόφετες με φρούτα, μέλι και κανέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 4

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 2 μεσαία αυγά
  • 50 γρ. γάλα πλήρες 
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 4 φέτες ψωμί για τοστ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. φράουλες
  • 80 γρ. μύρτιλα
  • 80 γρ. μέλι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
Παρασκευή
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και την κανέλα, και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι.
  • Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε στικς πάχους 1 εκ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  • Περνάμε σε 2 δόσεις το ψωμί από το μπολ με τα αυγά και το μεταφέρουμε στο τηγάνι. 
  • Ψήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε το ψωμί σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη δόση.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα τις αυγόφετες, βάζουμε τις φράουλες κομμένες σε μικρότερα κομμάτια και τα μύρτιλα, πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα, και σερβίρουμε.