Γεύμα
Ομελέτα με τυρί και λαχανικά
Το αυγό είναι ένα τρόφιμο με ιδιαίτερα υψηλή διατροφική αξία. Περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, σίδηρο αλλά και άλλα μικροστοιχεία. Αρκετά παιδιά δεν το καταναλώνουν βραστό. Η επιλογή της ομελέτας αποτελεί και ένα όχημα για την κατανάλωση λαχανικών. Βάλτε λοιπόν την επιλογή στη φαρέτρα σας, για την καλύτερη διατροφή του παιδιού.
Συστατικά
- 4 αυγά
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ κουταλιά αλεύρι
- ¼ φλιτζανιού γάλα
- ¼ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/3 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κολοκυθάκι τριμμένο
- 100 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
- Βάζετε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, το κολοκυθάκι και την ντομάτα.
- Τα σιγοβράζετε ρίχνοντας λίγο αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να δέσουν.
- Χτυπάτε τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε.
- Μόλις το μείγμα αρχίζει να στερεοποιείται στο κάτω μέρος προσθέτετε τη φέτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και το κλείνετε με το καπάκι.
- Μετά από 10 λεπτά, προσπαθήστε να γυρίσετε την ομελέτα ή αν δεν μπορείτε διπλώστε την και αφήστε την για ακόμα λίγα λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη.
- Βάλτε τη σε ένα πιάτο και σερβίρετε με ντοματίνια ή τρυφερά φύλλα μαρουλιού.