Γεύμα
Ρεβιθόρυζο με λαχανικά
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 130 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 6-12 ώρες
Μερίδες: 6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 125 γρ. ρεβίθια
- ½ κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400-500 γρ. νερό
- 100 γρ. ρύζι καρολίνα
- αλάτι
Παρασκευή
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθούν εντελώς για να μουλιάσουν.
- Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
- Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 1-1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε κυβάκια το καρότο και την πιπεριά.
- Ρίχνουμε το καρότο στην κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και το καρότο.
- Σουρώνουμε και τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι, και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ρεβίθια, το καρότο και τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε πιάτα.