Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γλυκό

Μπισκότα βρώμης με μπανάνα και σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 14 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά

Μερίδες: 16 τμχ.

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 1 μεσαία μπανάνα (ώριμη)
  • 130 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο (και επιπλέον για το άλειμμα)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 170 γρ. νιφάδες βρώμης 
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας

 

Παρασκευή
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί με χαμηλό γείσο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την μπανάνα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  • Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλάει η ζύμη) και πλάθουμε 16 στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ τους.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα για να γίνουν πιο επίπεδα. 
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 13-14 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και σερβίρουμε.