Γλυκό
Μπισκότα βρώμης με μπανάνα και σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 14 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Μερίδες: 16 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 1 μεσαία μπανάνα (ώριμη)
- 130 γρ. μέλι
- 80 γρ. ελαιόλαδο (και επιπλέον για το άλειμμα)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 170 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 70 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί με χαμηλό γείσο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την μπανάνα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
- Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλάει η ζύμη) και πλάθουμε 16 στρογγυλά μπισκότα των 40 γρ.
- Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να αφήσουμε λίγο κενό μεταξύ τους.
- Βρέχουμε τα χέρια μας και πιέζουμε ελαφρά τα μπισκότα για να γίνουν πιο επίπεδα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 13-14 λεπτά μέχρι τα μπισκότα να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και σερβίρουμε.