Γεύμα
Κοχύλια γεμιστά με κιμά γαλοπούλας στον φούρνο
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής:
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Μερίδες: 4-6
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 350 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. τριμμένη ντομάτα
- 500 γρ. νερό
- 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
- αλάτι
- 80 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
Παρασκευή
- Γεμίζουμε τα ¾ μιας κατσαρόλας με νερό, ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες της συσκευασίας, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν.
- Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον κιμά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τρίβουμε το καρότο στη μεγάλη πλευρά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες.
- Ρίχνουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το νερό, λίγο αλάτι και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. (Δεν θέλουμε ο κιμάς να στεγνώσει πολύ, αλλά θέλουμε να έχει αρκετή υγρασία.)
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα ταψί 25x32 εκ. 3-4 κ.σ. από τον κιμά και τον απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Παίρνουμε ένα-ένα τα κοχύλια και τα γεμίζουμε με 1 κ.σ. από τον κιμά.
- Τοποθετούμε τα κοχύλια στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αν έχει περισσέψει κιμάς τον περιχύνουμε από πάνω.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ρεγκάτο.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.