Γεύμα
Burritos με κοτόπουλο, καλαμπόκι και ντομάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
Μερίδες: 2 τμχ.
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
Για το κοτόπουλο
- 150 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σύνθεση
- 2 τορτίγιες διαμέτρου 25 εκ.
- 60 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
- 30 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
- 1 ντομάτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Παρασκευή
Για το κοτόπουλο
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
- Φοράμε γάντια, κόβουμε το στήθος κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση, το τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι φροντίζοντας να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο, και το μεταφέρουμε στο τηγάνι.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί καλά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Σύνθεση
- Βάζουμε στη μέση στις δύο τορτίγιες το ρεγκάτο, τα φύλλα μαρουλιού, τις λωρίδες κοτόπουλου και το καλαμπόκι.
- Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες, τη μοιράζουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, διπλώνουμε τις άκρες από τις τορτίγιες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε τις τορτίγιες για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.