Γεύμα
Μπιφτέκια από φακές
Είναι μία πολύ αγαπητή συνταγή στα παιδιά. Συχνά μπορεί να μην γνωρίζουν ότι προέρχονται από φακές. Είναι όμως σκόπιμο, εφόσον δεν τις απεχθάνονται, να τα ενημερώνετε για τις επιλογές σας και να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος κατανάλωσης κάθε τροφίμου. Από θρεπτικής άποψης, οι φακές αποτελούν μία πηγή σιδήρου, αλλά ο σίδηρος που περιέχουν είναι μη αίμης και δεν είναι το ίδιο βιοδιαθέσιμος, όπως εκείνος από τα ζωικά προϊόντα.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένες φακές
- 1 φλιτζάνι πουρέ πατάτας
- 1 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας
- ½ φλιτζάνι σουσάμι
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα ή κατίκι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Παρασκευή
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο κελσίου. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Με βρεγμένα χέρια φτιάξτε μέτρια σε μέγεθος μπιφτέκια και ακουμπήστε τα στο ταψί.
- Ψήστε τα για 30 λεπτά.