Γλυκό
Γρανίτα παγωτό για όλο τον χρόνο
Το παγωτό αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τα περισσότερα παιδιά. Φτιάξτε την σπιτική εκδοχή του, χωρίς λιπαρά και με τα πιο αγνά υλικά σαν βάση, φρούτα και μέλι! Φυσικά τα καλοκαιρινά φρούτα δίνουν ένα καλύτερο, γευστικά και χρωματικά, αποτέλεσμα.
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρούτα φρέσκα ή κατεψυγμένα (μην συνδυάζετε περισσότερα από δύο φρούτα)
- 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζανιού μέλι
- 2 ασπράδια αυγού
Παρασκευή
- Αναμίξτε καλά τα φρούτα, το μέλι και τον χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει πουρές
- Βάλτε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με αντικολλητικό χαρτί από κάτω και στα πλάγια.
- Βάλτε την φόρμα στην κατάψυξη και αφήστε να παγώσει για 2-3 ώρες.
- Χτυπήστε καλά τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα στο μπολ και χτυπήστε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ελαφρύ και να φουσκώσει.
- Μοιράστε σε μπολάκια που κλείνουν και ξαναβάλτε στην κατάψυξη για άλλες 2-3 ώρες.