Γεύμα
Σπιτική κρέμα λαχανικών με γλυκοπατάτα και αβοκάντο
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: -
Μερίδες: 1-2
Βαθμός δυσκολίας: 1
Συστατικά
- 100 γρ. γλυκοπατάτα
- 1 μικρό καρότο
- 1 μικρό κολοκυθάκι
- 400 γρ. νερό (για το βράσιμο)
- ½ αβοκάντο
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους.
- Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα λαχανικά και το νερό, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο και λίγο από το νερό που έβρασαν, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο πουρέ.
- Σερβίρουμε.
(Αν περισσέψει πουρές, τον αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι στο ψυγείο για 1 μέρα.)