Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Σπιτική κρέμα λαχανικών με γλυκοπατάτα και αβοκάντο

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 1-2

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 100 γρ. γλυκοπατάτα
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 μικρό κολοκυθάκι
  • 400 γρ. νερό (για το βράσιμο) 
  • ½ αβοκάντο
Παρασκευή
  • Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε κύβους.
  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα λαχανικά και το νερό, μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε τα λαχανικά κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν και τα μεταφέρουμε στον πολυκόφτη.
  • Προσθέτουμε το αβοκάντο και λίγο από το νερό που έβρασαν, και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και να έχουμε έναν λείο πουρέ. 
  • Σερβίρουμε.

(Αν περισσέψει πουρές, τον αποθηκεύουμε σε ένα μπολ με καπάκι στο ψυγείο για 1 μέρα.)