Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γεύμα

Ρολό κοτόπουλου με τυρί κρέμα, σπανάκι και πιπεριές

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Χρόνος αναμονής: -

Μερίδες: 8

Βαθμός δυσκολίας: 1

Συστατικά
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. baby σπανάκι 
  • 120 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
     

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
Παρασκευή
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την πιπεριά, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος και να χάσει την υγρασία του.
  • Φοράμε γάντια, κόβουμε τα δύο στήθη κοτόπουλου εγκάρσια στη μέση και τα μεταφέρουμε το ένα δίπλα στο άλλο κατά μήκος πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας. 
  • Τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας από πάνω και με τον μπάτη τα χτυπάμε για να γίνουν πολύ λεπτά. 
  • Αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Απλώνουμε το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου και μεταφέρουμε τα υλικά από το τηγάνι στο κέντρο κατά μήκος.
  • Γυρίζουμε το κοτόπουλο με τη βοήθεια της λαδόκολλας ώστε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση και να δημιουργήσουμε ένα ρολό.
  • Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο για να κάνουμε το ρολό σαν καραμέλα.
  • Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί με σχάρα και το μεταφέρουμε στον φούρνο.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά στην πάνω σχάρα, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσει.
  • Κόβουμε το ρολό σε 16 κομμάτια και σερβίρουμε με πουρέ πατάτας.